Resa till Vålådalen!

Upplands Idrottshistoriska Förening inbjuder härmed medlemmarna i Sveriges Olympiahistoriska Förening att resa med oss till den klassiska Jämtländska fjällstationen Vålådalen.

Gunder Hägg tillsammans med träningskamrater i Vålådalen

Resan utgår från Uppsala Konserthus onsdagen den 11 september kl. 08:00. Vi reser upp mot Sundsvall och Östersund för att slutligen nå målet, Vålådalen. Vi kommer givetvis göra stopp för fika och lunch på vägen. Det blir två hotellnätter i Vålådalen. Vi kommer tillbaka till Uppsala på kvällen den 13 september. Det finns några platser kvar i den bokade bussen för 50 personer. Hör av dig snarast då först till kvarn gäller.

I Vålådalen bor vi i det moderna Tipshuset. Vi kommer att besöka Gunders Mosse och känna på den klassiska sandstranden vid Nulltjärn.
Känner du för en längre vandring så har vi tänkt gå Blanktjärnsrundan. Ett besök i Vålådalens sevärda idrottsmuseum står givetvis också på programmet. Vill man göra egna turer så är det inget som hindrar eller man kanske bara vill sitta och njuta av de vackra vyerna som Vålådalen ger. Givetvis njuter vi också av god mat i matsalen.
Pris från Uppsala med halvpension boende i dubbelrum är 3 500 kr, för enkelrum: 3 800 kr. Du ställer dina frågor/anmäler dig till Lennart Bernström, e-post:
lennart.bernstrom@gmail.com eller på telefon: 076 – 390 18 25.

Vålådalens Idrottsmuseum

Vi ser fram emot din anmälan, gärna före den 31 juli.
Betalning sker senast den 11 augusti till PG: 81 82 34 – 7. Märk din betalning med ditt namn och Vålådalen.

Gunders mosse

Hoppas verkligen du känner för att ströva runt på klassisk idrotts mark och känna på platsen där bland annat Gunder Hägg byggde upp Världsrekordsformen.
Välkommen med din anmälan. Glad sommar

Lennart Bernström
Ordförande i Upplands Idrottshistoriska Förening

Gösta Olander målad av Gaston Roelants, Belgien, olympisk mästare 1964 på 3000 m  hinder (8:30.8)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *